Hier lees je alles over de tarieven van een radiocommercial bestellen.

Je hebt reclametijd ingekocht bij een lokaal, regionaal of landelijk radiostation en je wilt een radiocommercial laten uitzenden. Er zijn veel ‘commercial boeren’ waar je een radiocommercial kan laten maken, maar er is maar één Commercial Koning!

Belangrijk aan een radiocommercial is dat de radiocommercial opvalt en dat het toekomstige klanten een goed gevoel geeft. Daarom geven we je graag wat tips!

Commercial Koning produceert graag jouw radiocommercial.

Met Commercial Koning weet je zeker dat jouw radiocommercial zal aanslaan.

Geen zin om de tekst te lezen? Klik hier en beluister meteen onze radiocommercials!

Wat zijn de kosten om een radiocommercial te bestellen?

De kosten van een radiocommercial hangen af van een aantal factoren. De grootste factor is het uitzendgebied waarin de radiocommercial te horen is.

Is de radiocommercial alleen in een klein dorp of stad te horen via de lokale radio? Dan is dit goedkoper dan wanneer een radiocommercial regionaal of landelijk wordt uitgezonden.

Onderstaande afbeelding laat duidelijk het verschil tussen een lokaal, regionaal en landelijk uitzendgebied zien.

Tarieven radiocommercial bestellen

Commercial Koning vraagt nooit de hoofdprijs voor een radiocommercial. Dit omdat wij graag willen dat jouw radiocampagne wat gaat opleveren. Dat bereik je door de kosten van de radiocampagne in eerste instantie zo laag mogelijk te houden.

– Een lokale radiocommercial kunnen wij produceren vanaf € 100,-.
– Een regionale radiocommercial kunnen wij produceren vanaf € 175,-
– Een landelijke radiocommercial kunnen wij produceren vanaf € 575,-

Alle radiocommercials die door Commercial Koning worden gemaakt zijn complete radiocommercials inclusief voice-over kosten en afmixkosten. Kortom, de complete radiocommercial.

Mocht het in het belang van de radiocommercial zijn om te werken met een bepaalde, duurdere, voice-over dan zullen wij dat altijd vooraf bespreken met de klant.

Wil je gebruik maken van een tag-on (kleine radiocommercial die de hoofdcommercial ondersteund)? Dan zullen wij de kosten van ter voren bespreken met de klant. Bij Commercial Koning krijg je geen verrassingen achteraf.

Meer informatie over de tarieven van onze radiocommercials vind je op de home-pagina van Commercial Koning -> www.commercialkoning.nl

Ga hier naar de home-pagina van Commercial Koning

Bekijk hier de tarieven van Commercial Koning

EEN RADIOCOMMERCIAL IS HET ALLERBELANGRIJKSTE VAN JE RADIOCAMPAGNE!

Je kan er voor kiezen om zo goedkoop mogelijk een radiocommercial op de kop te tikken. Dit is alleen erg zonde van je reclamebudget.

Vergeet namelijk nooit dat jouw radiocommercial het ALLERBELANGRIJKSTE is van je radiocampagne. Bespaar er dus niet op!

Als jouw radiocommercial niet goed klinkt of als je niet de juiste voice-over hebt gekozen, omdat de voice-over die je eigenlijk wou hebben een paar tientjes meer vraagt, dan zal de boodschap nooit goed overkomen bij de luisteraar. In dat geval zend je juist een verkeerde boodschap uit en dat is iets wat je wil voorkomen.

Hierbij een link naar een goede ervaren mannelijke voice-over.

Kosten adverteren op de radio

De kosten voor adverteren op de radio verschillen per radiostation enorm. De kosten zijn daarbij ook vaak nog seizoensgebonden. In de zomer is het vaak goedkoper dan om in het najaar te adverteren. Daarom is het belangrijk om van ter voren goed uit te zoeken wat het gaat kosten.

Ook hangt het af van het aantal luisteraars die naar de zender luisteren. En natuurlijk: hoe vaak wordt jouw radiocommercial uitgezonden?

Hieronder vind je een voorbeeld van mogelijke tarieven om een radiocommercial bestellen

Voorbeeld kosten adverteren op de radio:

Hieronder een voorbeeld van de kosten voor het adverteren op de radio.

In dit voorbeeld wordt uitgegaan dat jouw radiocommercial van 15 seconden 1 week lang 5x per dag wordt uitgezonden.

Voordelig radiozendtijd inkopen

Radiozendtijd kan je op twee manieren inkopen.

Manier 1 —> Via de radiozender(s) zelf

Manier 2 —> Via een mediabureau

Radiostation

Als je via het radiostation zélf je radiozendtijd gaat inkopen verdiep je dan goed in het radiostation. Bekijk goed welke doelgroep ze aanspreken en welke doelgroep jij wil aanspreken.

Als dit niet overeen komt zal de sales-afdeling van het radiostation niet snel zeggen dat je bij hun concurrent moet zijn voor meer effect op je radiocampagne.

Mediabureau

Een mediabureau is gespecialiseerd in media en in het inkopen van reclametijd. Een mediabureau weet vaak bij welk radiostation jij het meeste effect krijgt van je radiocommercial.

Het nadeel van een mediabureau is dat ze voor deze kennis extra kosten rekenen en daardoor vaak duurder zijn voor de inkoop van radioreclame dan om via een radiostation zélf reclame in te kopen.

Kan Commercial Koning mij helpen bij het inkopen van radiozendtijd?

Ja. Wij helpen je graag bij het inkopen van radiozendtijd.

Bij Commercial Koning helpen we regelmatig bedrijven bij het inkopen van radiozendtijd.

Omdat wij de markt goed kennen kunnen wij vaak zo’n 30% tot zelfs 45% voor je besparen bij het inkopen van radiozendtijd bij een willekeurig radiostation.

Via Commercial Koning liggen de tarieven om een radiocommercial te bestellen vaak lager dan bij andere aanbieders.

Neem contact met ons op